Belföld

Germanwings-akció október 23-án

A Germanwings Légitársaság 2004-ben 3-4 millió utasra számít és a tervek szerint ötven százalékkal megemeli a célállomások számát. "Amennyiben a gazdasági feltételek adottak, elsősorban Skandináviában, Kelet-Európában és Dél-Európában szeretnénk terjeszkedni.“ – mondta Dr. Joachim Klein, a Germanwings légitársaság vezérigazgatója.



 Egyéves a Germanwings

A Germanwings 2002. október 27-én mindössze öt darab Airbus A319 és egy darab A320 típusú repülőgéppel kezdte meg működését a Köln/Bonn Repülőtéren, ahonnan összesen 11 célállomásra indított járatokat. Azóta a flotta – jelenleg 10 repülőgéppel – szinte megduplázódott, és a desztinációk száma is dinamikusan növekedett. A téli menetrend szerint Köln/Bonnból 19 célállomás, Stuttgartból pedig 10 célállomás érhető el a Germanwings járataival.

A Eurowings Csoport, a Eurowings regionális légitársaság és száz százalékos leányvállalata, a Germanwings diszkont légitársaság, 2003-ban összesen 5,5–6 millió utast regisztrálhat. Ezzel az eredménnyel az Eurowings 40 százalékos forgalomnövekedést ért el az idén, melynek köszönhetően a vállalat Németország második legnagyobb légitársaságává nőtte ki magát. 2004-ben az Eurowings légitársaság tovább szeretné erősíteni piaci pozícióját. A Csoport – jelenlegi számítások alapján – összesen 6-7 millió utasra számít az európai forgalom tekintetében.

A Germanwings légitársaság egyéves születésnapján különleges ajándékkal lepi meg ügyfeleit: október 23-án 20 órától október 26-án éjfélig további 119 ezer repülőjegyet kínál utasainak 19 eurós áron (beleértve minden adót és illetéket). Az akció minden célállomásra érvényes 2003. november 1. és 2004. március 27. közötti utazások esetén.

A Germanwings 2003-ban előreláthatólag összesen 2,4 millió foglalást regisztrálhat. Az összes foglalás 90 százaléka a www.germanwings.com internetes címen történik. A légitársaság a nehéz gazdasági helyzet és az erős piaci versenyhelyzet ellenére átlagosan 80 százalékos kihasználtsággal üzemelteti járatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik