Belföld

Menekültek áraszthatják el Magyararországot

Erősödő nyomás nehezedik majd Magyarországra a jövő májusi EU-csatlakozástól kezdve a menekültek és illegális bevándorlók részéről – olvasható Balogh András, a miniszterelnök nemzetközi stratégiai főtanácsadójának jósolja a Világgazdaság hasábjain.

Az EU-csatlakozás kapcsán Magyarországnak fel kell készülnie arra, hogy tranzitállamból célországgá válik a menekültek számára – szögezte le lapunknak nyilatkozva Balogh András.

Az MTV hétfő reggeli híradója még milliós nagyságrendű migráció lehetőségével kapcsolatban idézte a professzort, a Magyar Külügyi Intézet volt vezetőjét, aki lapunknak ezt úgy pontosította, hogy ilyen tömegek megindulása természetesen csak komoly válságok (természeti katasztrófák, jelentős gazdasági recesszió, háborús konfliktusok stb.) esetén jelentene közvetlen veszélyt, de szerinte a migrációs nyomás a csatlakozással mindenképpen erősödik majd.

Az életszínvonalban, biztonságban és egyéb területeken kialakult óriási különbség az EU és Észak-Afrika, a Közel-Kelet, Dél-Ázsia vagy akár Kelet-Európa között is oda vezetett, hogy a migrációs nyomás az uniós tagállamokon már ma is óriási.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik