Belföld

OTP-szándéknyilatkozat az albán takarékpénztárra

Az OTP szándéknyilatkozatot nyújtott be az Albán Takarékpénztár állami tulajdonú részvénycsomagjának megvásárlására - jelentette be a bank.

Az albán pénzügyminisztérium 2003. szeptember 23-án hozta nyilvánosságra az Albán Takarékpénztár állami tulajdonú részvénycsomagja minimum 35, maximum 100 százalékának értékesítésére vonatkozó pályázati kiírását.

Albánia gazdaságának, illetve bankrendszerének kedvező növekedési, fejlődési kilátásai alapozták meg, hogy az OTP Bank már korábban kinyilvánította érdeklődését a legnagyobb, egyben egyetlen állami tulajdonú albán pénzintézet megvásárlása iránt.

Az OTP Bank akvizíciók előkészítéséért és lebonyolításáért felelős igazgatósága elkészítette, majd a bank vezető testületének jóváhagyása birtokában, Albánia pénzügyminiszterének 2003. október 20-án benyújtotta az Albán Takarékpénztár stratégiai részesedésszerzésére vonatkozó szándéknyilatkozatot, valamint a pre-kvalifikációs kérelmet. A szándéknyilatkozat benyújtása az OTP Bank számára sem anyagi, sem egyéb kötelezettségvállalást nem jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik