Belföld

Nagy-Britanniának termel a Rába

A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. 2005 végéig szóló beszállítói keretszerződést kötött a nagy-britanniai székhelyű - Terex Csoport, Terex Compact Equipment divíziójához tartozó – Terex Benforddal.

A szerződés értelmében az Alkatrészgyártó Kft. preferált beszállítói státuszban szállít fémszerkezeti termékeket a világ egyik vezető emelő-, építő- és földmunkagép-gyártójának.
A szerződéskötés jó példája a Rába stratégiájában kiemelt helyen álló nyugat-európai célpiacokra történő alkatrész-beszállításoknak. Az üzlet értéke 2004-ben elérheti az egymilliárd forintot.

A Rába kiemelt, nyugat-európai célpiacán megvalósuló új üzlet jelentősége abban áll, hogy az eddig buszalvázakat és katonai járművek alvázkereteit gyártó győri üzem kapacitásait a Terex Benford megrendeléseivel kiegészülő sorozatgyártás teljes egészében leköti, és a következő évben biztosítja a folyamatos, nyereséges termelés lehetőségét.

A keretszerződés megkötését kommentálva Pintér István vezérigazgató elmondta: „A növekedést szolgáló stratégiai üzletfejlesztési program jó ütemben halad. Az alkatrész üzletágban, ezen belül az európai piacokon is célunk erőteljes piac- és termékfejlesztés, melynek szerves része a Terex Benforddal való szerződéskötés.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik