Belföld

Végrehajtók az átvílágítást végző cégnél

A Népszabadság információi szerint az APEH inkasszót vetett ki a ProWare bankszámlájára, és lefoglalta a kft. öszszes ingóságát. A választásokat követően több állami tulajdonú cég átvilágításával megbízott társaság csaknem ötvenmillió forint köztartozást halmozott fel.

A ProWare gazdasági ellehetetlenülésének oka, hogy a kancellária tulajdonában lévő In-Forrás Kht. nem rendezte tavalyi tartozásait a szállítói lánc felé – állítja Duba Róbert, a cég második ügyvezetője. – Az állami cégnél társaságunk vírusvédelmi projektet és egyéb informatikai biztonsági beruházásokat végzett. A tavaly kiállított számlákat az In-Forrás elfogadta, és az általunk szállított vírusvédelmi eszközök egy részét használja is, mégsem fizette ki a teljes összeget – tette hozzá az ügyvezető.

A kft. – amelyet az ellenzék sokáig a kormány „ökleként” emlegetett – tavaly több vizsgálatot, illetve átvilágítást végzett állami cégeknél, így például a Magyar Fejlesztési Banknál, a Nemzeti Autópálya Rt.-nél, az Állami Autópálya-kezelő Rt.-nél, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, a mentőszolgálatnál, valamint az In-Forrás Kht.-nál. Továbbá a ProWare támogatja a Belügyminisztérium teljes vírusvédelmi rendszerét, illetve hozta létre az APEH-nél a tízezer legnagyobb adózó elektronikus adóbevallását segítő számítástechnikai rendszerének alapjait is.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik