Belföld

Újra riadalom Amerika repterein

Az Egyesült Államokban estig minden kereskedelmi repülőgépet biztonsági szakemberek vizsgálnak át, miután tapétakéseket és más veszélyes eszközöket találtak két utasszállító gép mosdójában.

Remélem, csak vaklárma az egész – kezdte a péntek esti híradót Peter Janinngs, az ABC televízió műsorvezetője. Kollégája, Dan Reader a CBS-nél már úgy fogalmazott, hogy valaki, felelőtlenül, próbára akarta tenni az amerikai repülőterek biztonsági szolgálatait.

Tény, hogy péntek este óta megint nagy és fokozott ellenőrzések vannak az amerikai repülőtereken. Egy kis amerikai légitársaság két járatán ugyanis nejlonzacskóba rejtett késeket találtak a mosdókban. Ráadásul ugyanolyanokat, amilyeneket a 2001. szeptember 11-i merénylet repülőgép-rablói is használtak.
Az FBI rögvest vizsgálatot indított, és Robert Müller, FBI igazgató megnyugtatni igyekezett az aggódókat, mondván, hogy nincs közvetlen veszély, nincs jele a terrorista akciónak. Müllernek, meglehet, igaza volt, mert meg nem erősített hírek szerint egy 20 éves észak-karolinai diák volt a ludas az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik