Belföld

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Humet

Humet Rt. november 21-re rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelynek napirendjén személyi kérdések mellett a társaság rövid és középtávú üzleti tervének megtárgyalása szerepel.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken közzétett meghívóban a 2004 márciusig tartó rövid távú, továbbá a 2004-től 2008-ig terjedő középtávú üzleti terv megvitatása szerepel. A napirenden szerepel még döntés egyéb, a gazdálkodást meghatározó kérdésekben, tájékoztatás az APEH elleni per eddigi lefolyásáról, a további tőkebevonásról, valamint a 36 forintos hitelezői igények aktuális állapotáról.

A közgyűlésen igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat hívnak vissza illetve választának meg. A Humet tájékoztatott arról is, hogy a társaság összes fennmaradt úgynevezett “36 forintos” tartozása 114,4 millió forint. Ebből mintegy 30 millió forintra haladékot kapott a cég 2004. július 1-ig. A jelenleg fennálló tartozás így 84,2 millió forint.

E tartozás úgy keletkezett, hogy a Humet 2002. október 1-jei hatállyal 15 forintról 150 forintra változtatta részvényeinek névértékét. Egyúttal vállalta, hogy a cserére be nem nyújtott részvényeket darabonként 36 forintért visszavásárolja a követelés bejelentésétől számított 6 hónapon belül. A követelések esedékessé válásakor azonban a cég nem tudott fizetni, hanem haladékot kért a részvényesektől.

A Humet Rt. 2003 első félévében 71,6 millió forint adózott veszteséget könyvelt el. Az előző év azonos időszakában 170,3 millió forint volt a vesztesége. A cég féléves árbevétele 96,05 millió forint volt az idén, 12,6 százalékkal kevesebb, mint tavaly az első félévben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.