Belföld

Paks mindent megtett a zavartalan áramellátásért

Az ÁPV Rt. és az Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. igazgatósága pénteken megtartott együttes ülésen áttekintette a Paksi Atomerőmű jelenlegi helyzetét - derül ki az ÁPV Rt. által kiadott közleményből.

A testületek tudomásul vették a beszámolót és úgy foglaltak állást, hogy az üzemzavarral kapcsolatos helyreállítási munkák, illetve a társaság jövőképének kialakítása során az atomerőmű nukleáris biztonságának elsődleges szerepet kell kapnia.

Ezt figyelembe véve kell érvényesíteni a termelési, környezetvédelmi, gazdálkodási vagy vagyonpolitikai szempontokat. Szükség van arra a villamos energiára, amit a Paks termel, az atomerőműnek hosszú távon nincs reális alternatívája.

Az ülésen megállapították, hogy az MVM Rt. az üzemzavar óta eltelt időszakban mindent megtett a kieső villamos energia pótlására, ennek eredményeként a hazai villamosenergia-ellátás a II. blokk kiesése ellenére is zavartalan volt. Az üzemzavar következményeinek elhárítása után az atomerőmű újra elérheti a korábbi termelési és rendelkezésre állási szintet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik