Belföld

Molotov-koktéllal gyújtották be a debreceni gázcsövet

Az egyik családi ház gázbekötésére készítették elő a munkagödröt, egy 32-es műanyag vezetékkel csatlakoztak volna a gerincvezetékünkhöz. A gázvezetéket ismeretlen tettes begyújotta, a gáz berobbant.

Üzemzavart jelentettek be kedden öt óra tájban a készenléti szolgálatunknak. A TIGÁZ emberei kimentek és azt tapasztalták, hogy egy három baros, 160-as műanyagvezetékből ömlik a gáz.

Egy a ház előtt álló kocsi szélvédőjét a robbanás okozta törmelék betörte. Kilenc embert lakoltattak ki. A szerencsétlenül járt emberek hajnali fél hatig az utcán ácsorogtak, majd az akkor nyitó közeli boltba kéredzkedtek be melegedni.

“Amikor a munkagödröt megvizsgáltuk, akkor tapasztaltuk, hogy olyan anyagok, eszközök voltak a gödörben, amelyek arra utaltak, hogy valaki begyújtotta a vezetéket” – mondta el Nagy Lajos, a TIGÁZ területi igazgatója.

A rendőrség azt állapította meg, hogy Molotov-koktélt dobtak a munkagödörbe.

A kemény, polietilén vezeték, a hő hatására természetesen megolvadt. “Belül három bar nyomással áramlik a gáz és miután az olvadás miatt legyengült a cső szilárdsága, ezért szinte felfúvódott és szétpukkant. Ha csak egy kis helyen nyomja szét, akkor fel is robbant volna az egész. Akkora nyomással jött a gáz, hogy a lángot el is fújta” – mondta Nagy Lajos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik