Belföld

Magyar turistaözön Horvátországban

A magyarok és az olaszok vendégéjszakáinak száma növekedett a legnagyobb ütemben az idén Horvátországban.

A magyarok 1 millió 890 ezer vendégéjszakát töltöttek az idei év első kilenc hónapjában Horvátországban. Ezzel a teljesítménnyel honfitársaink ugyan – Németország, Szlovénia, Olaszország, Csehország és Ausztria mögött – csak a hatodik helyet foglalják el a küldő országok rangsorában, de az előző év azonos időszakához képest a magyar látogatók számának növekedése volt a legnagyobb.


A Horvát Idegenforgalmi Közösség adatai szerint a magyarországi látogatók által az év első kilenc hónapjában Horvátországban töltött vendégéjszakák száma a tavalyi adatokhoz képest 13 százalékos növekedést mutat, s ezt csak az olaszok vendégéjszakáinak 10 százalékos emelkedése közelíti meg. Szerényebb növekedést mutat a szlovén (6 százalékos) és a német (4 százalékos) vendégéjszakák emelkedése, míg az osztrák (2 százalék) és a cseh (mínusz 2 százalék) mutatók már inkább a stagnálásra utalnak.


Látványos volt ugyancsak az 1 millió 311 ezer vendégéjszakával a küldő országok rangsorában hetedik helyre szorult lengyelek számának visszaesése: az általuk Horvátországban töltött vendégéjszakák száma az idén 38 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik