Belföld

Kondor elvesztette személyiségi jogi perét

Jogerősen elvesztette a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének négy kormánypárti tagja ellen indított személyiségi jogi pert Kondor Katalin, az intézmény elnöke csütörtökön a Pest Megyei Bíróságon - közölte a perbe hívottak egyike, Gellért Kis Gábor az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a rádió elnöke egy tavaly júliusi sajtótájékoztatójukról beszámoló sajtóközlésben foglaltak miatt kezdeményezett bírósági eljárást.

Kondor Katalin az egyik sajtóhír azon kitétele miatt kérte az eljárás megindítását, miszerint ő “elzárta” a kuratóriumi elnökség tagjai elől a Vasárnapi újság című műsort jogerősen elmarasztaló ORTT-határozatot.

Az ügy alperese a kuratóriumi elnökségbe a Szabad Demokraták Szövetsége javaslatára került Szente Péter, valamint a testületbe a szocialista párt által delegált Agárdi Péter, Ambrus György és Gellért Kis Gábor volt.

Morvai Katalin, a Magyar Rádió Rt. szóvivője az MTI-nek úgy nyilatkozott: a kommmentálással szeretnék megvárni a bíróság határozatát, mert nem nagyon értik a döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik