Belföld

Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre!

A tizenhatodik alkalommal megrendezett Budapesti Autószalon világpremiert is ünnepelhetett, igaz, csak haszonjármű fronton. Tekintse meg képriportunkat! >>

Október 15-étől 19-éig várja a látogatókat a Budapesti Autószalon. Az Automobil 2003-on közel 230 kiállító vesz részt. Ám a legnagyobb hazai importőr távolmaradt, ahogy azt előre tudni lehetett.


FIAT csoport


Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre! 1

Kattintson a képre!

Az olaszok standján a csinos modellek mellett néhány igazi újdonság is bemutatkozott: A legnagyobb attrakció, a megújult Alfa 166-os, és a 147 GTA. Ezenkívül itt mutatták be a Lancia Ypsilont, amely háromféle motorral és hatféle árral lesz elérhető.

Opel

Az Opelnél főhelyet kapott az új Astra, melynek első példányai legkorábban tavasszal kerülhetnek a hazai utakra. A másik érdekesség egy kettéfűrészelt Vectra kombi. Elhozták még a németek az Eco-Speedstert, mely a rendkívül alacsony légellenállásának és takarékos CDTI erőforrásának köszönhetően fogyasztási világrekordot állított fel.

Ford


Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre! 2

Kattintson a képre!

A Ford hatalmas standon mutatta be újdonságait. A vadonatúj C-max egyterűt, a Focus RS-t, és a két miniatűr sportgépet a Ka alapjaira épülő nyitott Streetkat, és fazonírozott sportkat. Emellett a gyár 100 éves évfordulójának tiszteletére kiállítottak egy legendás T-modellt is.

Citroën, Peugeot, Renault

Mindhárom francia gyár nagyszabású bemutatót tartott: a Citroën fő attrakciója az új C2-es, és a rally világbajnokság egyik meglepetésemberének, Sebastian Loebnek a Xsara WRC-je.


Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre! 3

Kattintson a képre!


A Peugeot tanulmányautói mellett a 307cc került reflektorfénybe, de bemutatták a sietős ügyfeleknek készített 206 RC-t is.


A harmadik gall gyártó egy szokatlanul nagy standon komplett modellpalettáját bemutatta. Ennek mostantól része a Megane CC is. A Renault ugyancsak kiállított egy Formula 1-es versenygépet és a Megane sorozat sportverzióját is.

Japán különítmény


Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre! 4

Kattintson a képre!

A Mazdánál két újdonság is bemutatkozott. A legnagyobb durranás az RX8-as az igazi Zoom-Zoom kocsi. A wankel-motoros sportkocsi hatalmas tetszésnek örvend, hiszen idén már látatlanban is 54 fogyott belőle, ami a szegmensben kimagasló érték. A másik újdonság a Mazda 3, amely a sikeres 6-os modell nyomdokain haladva szintén kedvező fogadtatásra számíthat.


Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre! 5

Kattintson a képre!

A Nissan különleges UFO formájú standja igazi unikumnak számít a kiállítók között. Az alumínium pavilonban stílusosan egy nagyágyú mutatkozott be. Az Amerikában már rendkívül sikeres 350Z modell végre megérkezett hazánkba is. A januártól kapható 280 lóerős modellel a Nissan visszatér a vérbeli sportkocsik exkluzív táborába.

A legnagyobb japán gyártó, a Toyota a Renaultéhoz hasonló méretű standot bérelt. Újdonság a második generációs hibrid modell, a Prius és a kissé fel frissített Rav 4-es.


Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre! 6

Kattintson a képre!

Daewoo, Kia


Az ázsiai gyártók szokatlanul komoly jelenléttel vesznek részt a szalonon: a Daewoo itt mutatta be új középkategóriás modelljét, a Lacettit. A Kia két újdonsággal is jelentkezett. A luxus kategóriás Opirusszal és a jövő slágerének szánt Picantóval.

Luxus kategória


Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre! 7

Kattintson a képre!

A prémium márkák közül a BMW-nél volt a legtöbb újdonság: bemutatkozott a 6-os sorozat mellett a vadonatúj „kis terepjáró” az X3-as, és egy igazi kőkemény sportgép a M3 könnyített, még brutálisabb verziója az M3-CSL.

Az örök riválisnál, a Mercedesnél is akad látnivaló, az SL600-as, és a CLK kabrió mellett természetesen az ML terepjáró, és a legújabb Smart is helyet kapott.


Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre! 8

Kattintson a képre!

A Lexus szintén komoly kocsiparkot vonultatott fel: kiállították az új RX 300-ast, A megújult LS 430-ast, és a világ talán legszebb kabrióját az SC 430-ast.

A Rovernél, és a Jaguárnál is szinte az egész kínálat terítékre került. Az előbbinél a megújult Freelander, és Streetwise, az utóbbinál pedig az XKR jelent újdonságot.


Budapesti Autószalon – mindenki a fedélzetre! 9

Kattintson a képre!

Tanulmányok

Az idei autószalonon egy sor tanulmányautó is bemutatkozott: ilyen a homokfutóra emlékeztető Peugeot Hoggar vagy a sportos Peugeot RC. De a Volvónál megtalálható a Safety Demo Car is, nem is beszélve a FIAT Simbáról vagy a Kia KCV II-esről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik