Belföld

Visszamenőleg is érvényes a gyermekbiztosítás

Másfél hónapos csúszással aláírták az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló szerződést. A kártérítés visszamenőlegesen is jár a 3-18 év korú gyermekeknek.

A Magyar Állam nevében a pénzügyminiszter, a biztosítók nevében a Biztosítók Együttbiztosítási Csoportjának (a Generali-Providencia Biztosító Rt., az ÁB-AEGON Általános Biztosító Rt., az Allianz Hungária Biztosító Rt., az OTP-Garancia Biztosító Rt. és az Axa Biztosító Rt.) képviselője látta el aláírásával a dokumentumot.


A Kormány rendelet értelmében minden, a Magyar Köztársaság területén állandó lakóhellyel rendelkező 3 és 18 év közötti magyar állampolgár balesetbiztosításban részesül – áll a Pénzügyminisztérum által kiadott közleményben.

A baleset bekövetkeztét követően a biztosított törvényes képviselőjének illetőleg a kedvezményezettjének 30 napon belül el kell juttatnia kárigényét a Biztosítok Együttbiztosítási Csoportját alkotó bármelyik biztosító társaságnak.

A Biztosítók Együttbiztosítási Csoportja a 2003. szeptember 1. és 2003. október 15. (a szerződés hatályba lépésének napja) között bekövetkezett balesetekre is kifizeti az összeget. Ezt később elszámolja a központi költségvetéssel. Az ezen időszakban történt balesetek esetében a 30 napos bejelentési idő október 15-én kezdődik.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik