Belföld

Tízen meghaltak a New York-i hajóbalesetben

Az eddigi adatok szerint 10 halottja és 34 sebesültje van a New York-i kompbalesetnek. A Manhatten és Staten Island között járó komp a viharos időben nekicsapódott a kikötőgát cölöpjeinek.

A baleset okát egyelőre nem tudják, a kapitányt kihallgatják. A kompot főleg a helyi ingázók és a szigeten levő Szabadság-szoborhoz utazó turisták használják, naponta több mint hetvenezren utaznak így. A baleset még a szerda délutáni csúcsforgalom előtt történt. A hajóra körülbelül hatezer ember fér föl, de azt nem tudni, hogy hányan voltak a fedélzeten.

“Szörnyűséges tragédia, de nincs arra utaló jel, hogy szabotázs, vagy merénylet állna a baleset hátterében” – mondta szerda este Michael Bloomberg, New York polgármestere, amikor kiment Station Island-re ahová Manhattanből érkeznek a kompok, és ahol az egyik komp kikötéskor teljes sebességgel nekiütközött a rámpáknak. A súlyos balesetben eddig legalább tízen veszítették életüket, és csaknem három tucatnyian sebesültek meg.


Elaludt a kapitány

A balesetet a legújabb információk szerint feltehetőleg az okozta, hogy a kapitány elszundított. A tragédia után egyébként öngyilkosságot kísérelt meg.


A kompot főleg a helyi ingázók és a szigeten levő Szabadság-szoborhoz utazó turisták használják, naponta több mint hetvenezren utaznak így. A baleset még a szerda délutáni csúcsforgalom előtt történt. A hajóra körülbelül hatezer ember fér föl, de azt nem tudni, hogy hányan voltak a fedélzeten.


Szörnyűséges tragédia, de nincs arra utaló jel, hogy szabotázs, vagy merénylet állna a baleset hátterében – mondta szerda este Michael Bloomberg, New York polgármestere, amikor kiment Station Island-re ahová Manhattanből érkeznek a kompok, és ahol az egyik komp kikötéskor teljes sebességgel nekiütközött a rámpáknak. A súlyos balesetben eddig legalább tízen veszítették életüket.


Az esetleges merénylet miatti aggodalmak egyébként szinte minden nagyobb balesetnél megismétlődnek itt, az Egyesült Államokban, és ez érthető is. 2001 szeptember 11-e óta az amerikaiak jobban összerezzennek, könnyebben megrémülnek, ha valahol valami tragikus baleset történik.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik