Belföld

Séta a Lánchídon – küzdelem a mellrák ellen

Az Egészség Hídja Összefogás második alkalommal fordul országos kampány és rendezvénysorozat keretében a társadalomhoz, cégekhez, közszereplőkhöz, hogy támogassák a mellrák elleni küzdelmet.

A hat várost átfogó, országos rendezvénysorozat kiemelkedő állomása Budapesten, október 19-én lesz. Ezen a napon 18 órakor, a naplementét követően Kökény Mihály miniszter, George H. Walker, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, a civil szervezetek és a támogató cégek – GE Hungary, Lilly és a Raiffeisen bank – vezető képviselői, valamint prominens hölgyek vezetésével az egybegyűlt tömeg a Magyar Tudományos Akadémia elöl átvonul az erre az alkalomra rózsaszín fénybe öltöztetett Lánchídon, minél többek figyelmét felhívva arra a tényre, hogy a mellrák társadalmi szinten legyőzhető, ha hajlandóak vagyunk összefogni, és közösen küzdeni érte!
Csatlakozzon hozzánk, részvételével tegyen Ön is a mellrák ellen és az egészséges életmód elterjesztéséért!

Háttér

Az „Egészség Hídja” Összefogás második éve működik azzal a céllal, hogy a politikai, a gazdasági és a civil szféra lehetőségeit és erejét összehangolva, felhívja a társadalom figyelmét a mellrákra, valamint arra a tényre, hogy ez a betegség leküzdhető.


Hazánkban évente több mint 6000 új mellrák beteget regisztrálnak, de a korai felismerés 90 százalékos gyógyulási esélyt jelent. Ennek a ténynek hatékony tudatosítása közügy. Az „Egészség Hídja” Összefogást alapító civil szervezetek 2003. őszén azt a célt fogalmazták meg, hogy a korai felismerést támogató szervezett szűréseken való lakossági részvételi arányt jelentős mértékben növeljék. Az ehhez szükséges anyagi bázis megteremtéséhez az Összefogás figyelemfelkeltő országos rendezvénysorozat és társadalmi célú reklámkampány segítségével adományok gyűjtését kezdte meg.

Az Összefogást 2002-ben Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövetasszony javaslatára a hazai politikai, az üzleti és a civil szféra hívta életre, hogy közös erővel hatékonyan léphessenek fel a mellrák leküzdése és az egészségfejlesztés érdekében. Ebben az évben is az Összefogás szakmai támogatói a GE Hungary, amely az ügy fontosságának megfelelően a 19 – i eseményen teljes európai vezérkarával részt vesz. A séta vezetői között lesz Ferdinando „Nani” Becalli, a GE európai elnök-vezérigazgatója és a Lilly Hungária képviselői.


Az „Egészség Hídja Összefogás” weboldala a www.egszseghid.hu címen, valamint www.daganatok.hu szakmai portálon a mellrák elleni küzdelemmel, programokkal, kockázatcsökkentéssel és a betegséggel kapcsolatban folyamatosan részletes információval szolgál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik