Belföld

Egyiptomi és kuvaiti mobilszolgáltatók Irakban

Irak szerdán kiosztotta az első országos mobiltelefon hálózati licenceket az egyiptomi Orascom, a döntően kuwaiti kézben lévő Atheer Tel és Asia Cell cégeknek, amelyek várhatóan a hónap végén elindítják az országban a rég várt GSM szolgáltatást.

„A cégek, amelyek világszínvonalú mobilszolgáltatást hoznak Irakba, az ország északi térségében az Asia Cell konzorcium, a középső részeken az Orascom és délen az Atheer Tel lesz”, hirdetett eredményt az ország ideiglenes távközlési minisztere, Haidar al-Abbadi (képünkön). „A cégek a múlt hónap végén azt ígérték, hogy a szolgáltatás heteken belül elindulhat”, tette hozzá.

Az országban a ’90-es években az ENSZ által elrendelt kereskedelmi szankciók miatt nem lehetett mobilhálózatot kiépíteni. Az Orascom Telecom Holdings az egyiptomi milliádos, Nagib Szawirisz és családja kezében, de kisebb résztulajdonnal bír Alaa el Khawaja és az Allied cég is. Az Asia Cell Telecommunications 1999-ben jött létre a kuwaiti Wataniya Telecom és a United Gulf Bank közreműködésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik