Belföld

500 millió eurós varsói beruházást tervez a Demján-cég

A budapesti Westend bevásárlóközponthoz, illetve a Duna-parti kulturális tömbhöz hasonló, összesen félmilliárd eurós beruházásra készül Varsóban a TriGránit Rt. – tudta meg a Világgazdaság Nyúl Sándor vezérigazgatótól. A cég csütörtökön dönt egy katowicei beruházásról, és várhatóan Zágrábban is megjelenik a közeljövőben.

Két jelentősebb ingatlanberuházás tervei körvonalazódtak a varsói polgármester, valamint Demján Sándor, a TriGránit Fejlesztési Rt. elnökének budapesti, szerdai találkozóján. Ötszázmillió euróért felépülne egy bevásárló-szórakoztató centrum és egy kulturális központ.

Akár már februárban megkezdődhet az építkezés a varsói főpályaudvar közelében, ahová a budapesti Westend City Centerhez hasonló bevásárló-szórakoztató centrumot terveznek. Nyúl Sándor, a TriGránit operatív vezérigazgatója lapunknak elmondta: a beruházás indulásának feltétele, hogy megállapodásra jussanak a varsói hatóságokkal a 20 hektáros telek megvásárlásáról, valamint hogy a részvénytársaság egy jelentős forgalmú hipermarketlánccal, addigra előbérleti szerződést tudjon kötni. Ebben az esetben 18 hónap alatt megépülhetne a létesítmény.

A varsói önkormányzat késznek mutatkozik a megállapodásra, hiszen ottani illetékesek úgy látják: a beruházás révén az érintett városrész is gyors fejlődésnek indulhatna. A varsói center, hasonlóan budapesti társához, a kereskedelmi egységeken kívül szállodai, irodai és kulturális létesítményeket is magában foglalna. A kivitelezési munkálatokat, ahogy a TriGránit eddigi ingatlanfejlesztéseinél mindig, most is az Arcadom Rt. végezné, fővállalkozóként. Alvállalkozóként viszont lengyel építőipari cégeket vonnának be – mondta Nyúl Sándor.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik