Belföld

Rejtő maga kérte az ügyészi beavatkozást

A K and H bank volt vezérigazgatóját kizárólag a fogvatartásának körülményeire vonatkozó panasz miatt szállították át a rendőrségi fogdából egy büntetés-végrehajtási intézetbe - közölte a fővárosi főügyész.

Sódor István a távirati irodának hangsúlyozta, hogy az átszállítás nincs összefüggésben a panasz előadását követő kihallgatáson elhangzottakkal. A budapesti főügyész elmondta azt is, hogy a volt bankvezető panasza kizárólag a fogva tartás körülményeire, döntően a higiéniás viszonyokra vonatkozott.

Korábban a legfőbb ügyész is azt közölte, hogy Rejtő E. Tibort saját kérelmére, a fogva tartásával kapcsolatos panasza nyomán szállították át az ügyészségre. Polt Péter ezzel válaszolt Lamperth Mónika belügyminiszternek, aki arra kért magyarázatot, hogy miért vonta ki az ügyészség a rendőrségi nyomozás alól a Kereskedelmi és Hitelbank volt vezetőjét, akit a rendőrség sikkasztással gyanúsít és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Polt Péter válaszlevele szerint Rejtő E. Tibor védője október 7-én a fogva tartással kapcsolatban terjesztett elő panaszt, kérve, hogy a büntetés-végrehajtási felügyelettel foglalkozó ügyész soron kívül hallgassa meg. A legfőbb ügyész rámutatott: olyan eljárás történt, amely kizárólag az ügyész hatáskörébe tartozik és nem befolyásolják a nyomozati eljárás tervezett és jóváhagyott menetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik