Belföld

Még mindig nem fizetett senkinek a K&H

Egyetlen fillért sem ismert még el ügyfeleinek követeléséből a K&H Equities - értesült a Népszabadság. A brókercég tulajdonosai – a K&H Bank és a holland ABN Amro – korábban azt ígérték, minden „jogos" kárigényt kielégítenek, helytállnak leánycégük helyett, ha annak vagyona elégtelen lenne.

Az ügyfelekkel két és fél hónapja tartó egyeztetések során állítólag elkészültek a jegyzőkönyvek a követelésekről, bár ezt többen cáfolják, mivel a bank még mindig nem mondja meg, hogy ezekből mennyit ismer el.

Egyelőre nemcsak az ígért hozamot, de az eredetileg befizetett, a brókercégnél lévő tőkét sem fizették ki még senkinek. Ezt sokan sérelmezik, s perre készülnek. Már csak azért is, mert a negyedévenként kapott – Kulcsár Attila szignójával ellátott – egyenlegértesítőn szereplő összeggel szemben semmit sem tud felmutatni a pénzintézet – azaz könyvelési homály fedi a pénzek útját.

Hogy mekkorák az ügyfél, illetve a bank által elismert összegek, arra egyetlen példa: az egyik VIP-ügyfél utoljára kapott papírja 47 millió forintról szól, ám a K&H most arról értesítette: számlája mínuszba fordult. Az eredetileg elhelyezett tőke 27 millióra rúgott, de a bank azt sem hajlandó kifizetni.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik