Belföld

Lényegesen jobb a vártnál az Intel eredménye

A keddi tőzsdezárás után közölte az Intel, a világ legnagyobb félvezető-gyártója, hogy harmadik negyedévi nyeresége és bevétele egyaránt erőteljesen, várakozást meghaladó mértékben nőtt.

A cég nettó nyeresége 1,7 milliárd dollár, részvényenként 25 cent volt, ami jelentős javulás az egy évvel korábbi 686 millió dollár, 10 cent/részvény után. Az Intel bevétele 7,8 milliárd dollárra bővült a tavalyi harmadik negyedévi 6,5 milliárd dollárról.


A szakértők 7,71 milliárd dolláros bevétel mellett 23 cent/részvény nyereséget vártak. Az Intel a keddi kereskedést 28 cent drágulással 31,08 dolláron zárta. Az eredményismertetés után a tőzsdeidőn túli internetes kereskedelemben az Intel árfolyama 18 hónapos csúcsra, 31,84 dollárra drágult.


A társaság bejelentette azt is, hogy a negyedik negyedévben eredményei várhatóan megfelelnek a Wall Street igencsak optimista várakozásainak, viszont figyelmeztette a befektetőket arra is, hogy míg a lakosság kereslete élénkülőben van, a vállalatok beruházási aktivitása továbbra is lanyha.


Az Intel kedvez harmadik negyedéves eredményeinek hátterében az erősödő ázsiai kereslet, valamint a hordozható számítógépekbe és a szerverekbe használatos drágább chipek javuló eladásai állnak.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik