Belföld

Kondor nem tudott nyilvántartásba vételéről

admin

2003. 10. 15. 09:33

Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke szerdán egy parlamenti bizottsági meghallgatás után újságíróknak azt állította: nem állt kapcsolatban a III/II-es ügyosztállyal, vagyis a kémelhárítással.

A rádió elnöke az Origónak azt mondta, hogy az összes róla készített dokumentumot közölte a Népszava, vagyis III/II-es tevékenységéről csak egy hivatal által megírt nyilvántartási lap tanúskodik, így nincs nyoma, hogy valaha is jelentett volna.

Kondor Katalin közölte: titkosszolgálati nyilvántartásba vételéről ő nem is tudott. Kondor Katalin rádióelnök a parlament emberjogi és kisebbségi bizottságának meghallgatása előtt arról nem nyilatkozott, hogy közszereplőnek tartja-e magát. Az utóbbitól függ ugyanis, hogy megismerhetők lesznek-e a rá vonatkozó titkosszolgálati dokumentumok.

Az elnök asszony nem rejtette véka alá viszont véleményét a szélsőséges megnyilvánulásai miatt támadott Vasárnapi Újság című műsorral kapcsolatban. Az ülésen egyébként a közmédiumok elnökeit hallgatták meg a kisebbségi és vallási műsorpolitikáról.

“Amióta én vagyok az elnök, a Vasárnapi Újságot jogerős elmarasztalás nem érte.” Arra pedig, hogy a pártoktól független ORTT többször is elmarasztalta a műsort kisebbségellenes megjegyzései miatt, a rádióelnök a következőképpen reagált: jól tudjuk, hogy az ORTT-be is a politikusok küldték az embereket. Illúzió tehát az, hogy függetlenek.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.