Belföld

Kisbefektetők átkozzák a Forrást

admin

2003. 10. 15. 08:03

Papíronként ezer forinttal jutott kevesebbhez a reméltnél az, aki két hónapja a kárpótlási jegyek névértéken történő beváltásában bízott vagy arra spekulált - írja a Magyar Hírlap.

Nyáron többen is felvetették a hazai tőkepiacon, hogy a kárpótlási jegyek legújabb bevonásával a kisbefektető rosszul fog járni. Az állam által kárpótlásra szánt 18-19 milliárd forint zömére jóval áron alul tőzsdecápák tehetik rá a kezüket.

A kárpótlási jegy tulajdonosai abban reménykedtek, hogy papírjaikat az állam névértéken, 1742 forinton váltja át a Forrás részvényeire. A társaság papírjait azonban ezer forinton vezették be a tőzsdére, ráadásul az árfolyam azóta további harminc százalékkal esett. Eközben maga a kárpótlási jegy is totálisan elértéktelenedett, s ma nem ér többet 550 forintnál.

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (TEBÉSZ) vezetője keserűen legyint, júliusban figyelmeztettek a beváltás visszásságaira, ám nem figyeltek rájuk. Dióslaki Gáborék most vizsgálódnak, mit tehetnének. Bizonyos fórumokon Dióslakit már ügyük árulójának bélyegzik a kisbefektetők. Okkal, oktalanul dühösek mindenre és mindenkire. A Magyar Hírlap tudósítójának többen új érdekvédelmi szervezet létrehozását helyezik kilátásba. Hisz átverték, becsapták őket! Átkozzák az államot és a Forrás-papírok zömét megszerző tőzsdecápákat, az Aragót és a Bartolust.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.