Belföld

Kisbefektetők átkozzák a Forrást

Papíronként ezer forinttal jutott kevesebbhez a reméltnél az, aki két hónapja a kárpótlási jegyek névértéken történő beváltásában bízott vagy arra spekulált - írja a Magyar Hírlap.

Nyáron többen is felvetették a hazai tőkepiacon, hogy a kárpótlási jegyek legújabb bevonásával a kisbefektető rosszul fog járni. Az állam által kárpótlásra szánt 18-19 milliárd forint zömére jóval áron alul tőzsdecápák tehetik rá a kezüket.

A kárpótlási jegy tulajdonosai abban reménykedtek, hogy papírjaikat az állam névértéken, 1742 forinton váltja át a Forrás részvényeire. A társaság papírjait azonban ezer forinton vezették be a tőzsdére, ráadásul az árfolyam azóta további harminc százalékkal esett. Eközben maga a kárpótlási jegy is totálisan elértéktelenedett, s ma nem ér többet 550 forintnál.

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (TEBÉSZ) vezetője keserűen legyint, júliusban figyelmeztettek a beváltás visszásságaira, ám nem figyeltek rájuk. Dióslaki Gáborék most vizsgálódnak, mit tehetnének. Bizonyos fórumokon Dióslakit már ügyük árulójának bélyegzik a kisbefektetők. Okkal, oktalanul dühösek mindenre és mindenkire. A Magyar Hírlap tudósítójának többen új érdekvédelmi szervezet létrehozását helyezik kilátásba. Hisz átverték, becsapták őket! Átkozzák az államot és a Forrás-papírok zömét megszerző tőzsdecápákat, az Aragót és a Bartolust.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik