Belföld

Üdülőközpontot építenének Gyulán

Több milliárd forintos beruházás keretében új üdülőközpont építését tervezi Gyula városa a Várfürdő közelében - tájékoztatta az MTI-t Perjési Klára polgármester.

Perjési Klára polgármester elmondta, a város hosszú távú tervei között szerepel, hogy erősödjön a Várfürdő gyógyító, egészségmegőrző funkciója, vagyis a fürdő gyógyászati és turisztikai funkcióját ketté kívánják választani.


A város idegenforgalma ugyanis a Várfürdő és a Gyulai Vár térségére koncentrálódik, ami zavarja a fürdővárosba gyógyulási szándékkal érkezők nyugalmát. Ha a város tervei megvalósulnak, akkor a mostani idegenforgalmi centrum inkább pihenő övezetté alakulna, a “hangosabb” rendezvények pedig átkerülnének az üdülőközpontba.


Az üdülőközpont koncepcióját a város már eljuttatta a Miniszterelnöki Hivatal által irányított Pályázatokat Előkészítő Alapnak, és ha sikerül a városnak mintegy tíz millió forintot mobilizálnia, akkor a 2004 tavaszára elkészülhet a megvalósíthatósági tanulmány, amivel majd pályázatot nyújtanak be az Európai Unió Strukturális Alapjához – mondta Perjési Klára.


Az üdülőközpontot az önkormányzat a tulajdonában lévő, Fehér-Körös partja melletti, mintegy száz hektáros területen kívánja megépíteni. A tervek között egy új termál- és élményfürdő, egy egészség központ, egy fittness egység kialakítása, valamint wellness hotel és konferenciaközpont megépítése szerepel. Az üdülőközpont kiegészülne egy irodaházzal, amely egyúttal üzletközpont szerepet is betöltene.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik