Belföld

A német útdíj beszedőeszközeit Magyarországon is beszerelik a teherautókba

Magyarországon is biztosítják a német útdíj elektronikus beszedéshez szükséges egységek beszerelését a tehergépjárművekben - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közleményben kedden azt követően, hogy Réthy Imre közigazgatási államtitkár október 9-10-én Berlinben tárgyalt.

Németországban többszöri időpont módosítás után 2004. elején várhatóan bevezetik a tehergépjárművekre vonatkozó távolságarányos autópályadíjat. A közlemény emlékeztet arra, hogy a bevezetésre kerülő rendszer tervezete más országokhoz képest több szempontból is hátrányos helyzetbe hozhatta volna a magyar fuvarozókat.

További eredmény, hogy megvizsgálják a magyar fuvarozók által több tranzitállomásnál használt bejelentkező rendszer (szoftver) magyar nyelvű kiegészítésének lehetőségét. Az államtitkári tárgyalásokat szakértői megbeszélések követik, a beltéri egységek beszerelésére alkalmas cégek, valamint a magyar nyelvű bejelentkezést lehetővé tevő határállomások meghatározására.

Réthy Imre államtitkár németországi tartózkodása alatt megbeszélést folytatott Rezzo Schlauch politikai államtitkárral a két ország közötti gazdasági kapcsolatok elmélyítésének lehetőségeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik