Belföld

Nyilvánosságra hozhatók a Kondor-adatok

Hozzáférhetővé teszik a titkosszolgálatok birtokában lévő, Kondor Katalin rádióelnököt érintő adatokat, nyilatkozta a Népszabadságnak a titkosszolgálatokat irányító államtitkár.

“Ha találnak irattárukban Kondor Katalinra vonatkozó dokumentumokat, akkor azokat a nemzetbiztonsági szolgálatok soron kívül átküldik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába. Itt, lévén szó közszereplőről, ha vannak ilyenek, Kondor adatai már kutathatók és nyilvánosságra hozhatók” – nyilatkozta lapunknak Tóth András, a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő politikai államtitkár.

Tóth igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy van-e a szolgálatoknál adat Kondor Katalinról, a Magyar Rádió Rt. elnökéről. Azt azonban az államtitkár nem árulta el, hogy a dokumentumokon milyen minőségben szerepel a rádióelnök. – Az adatok a levéltárban megismerhetők és publikálhatók lesznek, miután közszereplő esetében a törvény erre lehetőséget ad – közölte Tóth. Az államtitkár elmondta, hogy napokon belül megküldik a vonatkozó iratokat a levéltárba.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik