Belföld

Labormodernizációs programot indít a Roche Magyarországon

A gyógyszerkészítményeket és diagnosztikai berendezéseket gyártó svájci székhelyű Roche Csoport Magyarországon labormodernizációs programot indít, amelyre mintegy egymilliárd forintot szán az elkövetkező 2-2,5 évben - mondták el a cég vezetői szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon.

Az EULAB nevű program keretében a Roche egy modern automatizált labordiagnosztikai eszközt telepít, amelyet az érintett laboratóriumok lízing vagy bérlet formájában üzemeltetnek.

Péter Mária, a Roche divízióvezetője elmondta: a cég számításai szerint a programba mintegy 20 intézményt lehet bevonni az elkövetkező 2-2,5 évben. Egy-egy műszer 50 millió forintos beruházással telepíthető és ennek ötéves megtérülésével számolnak.

A divízióvezető kifejtette: Magyarországon az uniós csatlakozással várhatóan felgyorsul az egészségügy fejlődése és lehetővé válik a legmodernebb technikák alkalmazása. A Roche aktív szerepet kíván vállalni a magyar egészségügy konszolidációjában.

Gerei Balázs, a cég kommunikációs igazgatója elmondta: a Roche világelső a diagnosztikai eszközök gyártásában. Mögötte áll a németországi egészségügy átalakításának tapasztalata. A cég Magyarországon több mint 100 egészségügyi intézménnyel áll kapcsolatban.

A Roche 1984 óta van jelen a magyar piacon, 1997 óta önálló vállalata a Roche Magyarország Kft. A társaság éves árbevétele 15,5 milliárd forint, amelynek mintegy egyharmada, ötmilliárd forint származik diagnosztikai készülékek értékesítéséből 2003-ban. A cég az EULAB-program beindításával a diagnosztikai divízió árbevételének 15-20 százalékos növekedését reméli jövőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik