Belföld

Új igazgató a Mol földgáz divíziója élén

Szemmelveisz Zoltán, a Mol Rt. földgáz divíziójának ügyvezető igazgatója 2003. szeptember 30-ával közös megegyezéssel távozik a társaságtól - közölte a Mol a BÉT honlapján kedden.

A közlemény szerint a Földgáz Divízió ügyvezető igazgatói munkakörének ellátására Fasimon Sándor kap megbízást 2003. október 1-től egy éves időtartamra.

Fasimon Sándor külgazdasági szakon 1990-ben szerzett közgazdász végzettséget, ezt követően a Minerálimpex Rt.-nél és a Mol Rt.-nél dolgozott különböző munkakörökben. Megbízását megelőzően a Mol Rt. Termékelőállítási és Kereskedelmi Divízió Kőolaj- és Kőolajtermék Beszerzés-Trading vezetője volt.

Szemmelveisz Zoltán 2001. januárjában csatlakozott a Mol Rt.-hez. Vezetésével megkezdődött – az EU földgáz direktívájával és a földgázellátásról szóló törvénnyel összhangban – a földgázszállítási, földgáztárolási és földgáz kereskedelmi tevékenységek önálló társaságokba szervezése. Munkatársaival sikeresen biztosította az ország gázellátását az elmúlt évtizedek leghidegebb telén – áll a Mol honlapján közzétett tájékoztatóban.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik