Belföld

Újhelyi sajtótájékoztatóját “kommunistázással” zavarták meg

Egy hangoskodó, kiabáló csoport megakadályozta Újhelyi István MSZP-s képviselőt, hogy megtartsa hétfői sajtótájékoztatóját a Magyar Rádió budapesti székháza előtt.

A mintegy 20-30 főből álló csoport “kommunistának” és “pufajkásnak” nevezte a politikust, és azt követelte, hogy menjen el a helyszínről, és ne foglalkozzon Kondor Katalinnal, a Magyar Rádió elnökével. Újhelyi István a csoport tagjaitól megkérdezte, honnan tudtak arról, hogy a rádió épülete előtt sajtótájékoztatót tart, amire azt a választ kapta, hogy a polgári köröktől érkezett az információ SMS-ben.

A szocialista képviselő újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy sajtótájékoztatóján nem Kondor Katalin múltjával, hanem a rádió jelenlegi helyzetével szeretett volna foglalkozni.

Újhelyi István a történtek után elhagyta a helyszínt, de a csoport tagjai, akik közül néhányan dudáltak, illetve kis nemzeti színű zászlót tartottak a kezükben, továbbra is a szocialista képviselő után kiabáltak.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megdöbbenését fejezi ki, hogy a Népszava bűnrészessé vált a kormánynak abban a kampányában, amely a független Magyar Rádió törvényesen és jogszerűen megválasztott elnöke ellen folyik.

A Jobbik szerint itt az ideje, hogy a polgári politikusok ne csak szavakkal tiltakozzanak a kormány és a Népszava gyűlöletet keltő, a társadalmi megosztást tovább mélyítő újabb akciója ellen. Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom felkéri a polgári oldal politikusait, hogy ne vegyenek részt egyetlen olyan műsorban sem, ahol Németh Péter, a Népszava mai főszerkesztője, és Dési János, a lap belpolitikai szerkesztője szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik