Belföld

Bevételeinek 20 százalékát költi műsorokra az MTV

Több mint 33 milliárdjába kerülhet idén az államnak az évek óta eladósodott Magyar Televízió (MTV), ha a parlament megszavazza azt a 7 milliárdot, amelyet most kér a köztévé.

Az [origo] megpróbált utána járni, hogy mire költötte az állami pénzeket az MTV ebben az évben. Kiderült, műsorkészítésre 5,2 milliárdot – bevételeinek kevesebb mint ötödét -, személyi kiadásokra pedig 4 milliárdot költött a tévé. Több kérdésünkre azonban nem kaptunk egyértelmű választ. Így nem derült ki, hogy mennyit költöttek adósságrendezére és, hogy mennyi pénzre lesz szüksége az MTV-nek jövőre.

A Magyar Televízió (MTV) elnöki kuratóriuma múlt héten válságtervet dolgozott ki, mert az MTV-nek csak októberig elég a pénze. Az azonban még nem biztos, hogy a parlament újabb támogatással siet az eladósodott köztévé segítségére.

Idén a köztelevízió először nyár elején kért pénzt az Országgyűléstől, mert év elején kapott 20 milliárd forintja elfogyott. A parlament ezek után 6 milliárd forintot szavazott meg az intézménynek. Akkor Bakó Lajos, az elnökségi kuratórium MDF-es tagjai, a testület korábbi elnöke az [origo]-nak úgy nyilatkozott, még 3 milliárdra lenne szüksége az MTV-nek év végéig a zavartalan működéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik