Belföld

Kémkedéssel vádolják a Westelt

A hegyeshalmi határátkelőt, az M1-es sztrádát, és a Pannonsped Kft. telephelyét folyamatosan pásztázó kamerát fedeztek föl a speditőr cég udvarán álló Westel átjátszó torony tetején – közölte a Népszabadsággal Csató Attila, a Pannonsped gazdasági igazgatója.

A mintegy 40 méter magas torony 1995 óta működik telephelyen, de eddig nem volt hasonló megfigyelőeszköz rajta. A biztonsági szolgálat naplójából kiderült: a múlt héten a Westel munkatársai karbantartás végett fölmentek a toronyba, lehet, hogy közük van a kamerához.

A Pannonsped magántitoksértés és birtokháborítás miatt feljelentést tesz – mondta a gazdasági igazgató –, a Westellel kötött szerződését pedig szeptember 30-i hatállyal föl kívánja mondani. Ebben az esetben a távközlési cégnek a hónap végéig le kell szerelnie az átjátszó tornyot.

Csató Attila nem tartotta kizártnak, hogy a megfigyelés mögött a fuvarozókkal folytatott vitájuk áll. Jelenleg ugyanis a hegyeshalmi határra igyekvő kamionoknak be kell sorolniuk a Pannonsped termináljára, s onnan mehetnek tovább a határra.

A terminál szolgáltatásaiért 1200 forint plusz áfát kell fizetniük a fuvarozóknak – ami miatt nyilvános vita van a kamionosok és a speditőr cég között. Nem kell azonban fizetni, ha várakozás nélkül haladnak át a fuvarozók a terminálon. Lehetséges, hogy ennek ellenőrzésére szerelte fel valaki a kamerát – vélte Csató Attila.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik