Belföld

Jól startol az új Golf

A Volkswagen élénk keresletet regisztrált a Golf modell legújabb verziója iránt. "Rendelési könyveink teljesen beteltek" - jelentette ki Detlef Wittig értékesítési igazgató a Golf V menetbemutatója alkalmából, közelebbi adatok megadása nélkül.

“Az idei termelési kapacitásunk már teljesen le van kötve” – tette hozzá. A Volkswagen kapacitása az év utolsó három hónapjában 135 ezer Golf gyártását teszi lehetővé. A modellt október 17-én bocsátják piacra.

A jövő évre a Volkswagen a kemény konkurencia harc ellenére is legalább 600 ezer Golf gyártását tervezi. A “jó években” a Golf a Volkswagen értékesítéseinek egyötödét, nyereségének pedig közel felét termeli ki. Az értékesítések felfutásától a VW most is eredményének javulását reméli. Bernd Pischetsrieder, a konszern elnöke azonban a valóban meggyőző javulást csak a jövő év első felében látja beindulni, amikor már kellően nagy készletek kerülnek ki a kereskedőkhöz az új modellből.

A folyó évben a Volkswagen mintegy ötmillió autó értékesítésére számít, azt követően, hogy az elmúlt évben ezt a küszöböt nem sikerült elérnie. Jövőre azonban az új modelleknek köszönhetően lényegesen az ötmilliós határt meghaladó értékesítési számot tervez. A nyereség azonban csak 2005-től kezdődően emelkedik majd jelentősebb mértékben, amikor a modellváltás fejlesztési költségei már leírásra kerültek. Az idei működési eredmény a negatív devizaárfolyam hatások és a modellváltást kísérő beruházások miatt alacsonyabb lesz a 2002-esnél.


 

Ajánlott videó