Belföld

Eladta élet-viszontbiztosítási üzletágát az Allianz

A német Allianz biztosítókonszern eladta amerikai élet-viszontbiztosítási üzletágát, 310 millió dollárért a Reinsurance Group of Americának.

Az Allianz AG keddi bejelentése szerint az eladás része annak az üzleti stratégiának, amelynek célja a biztosítási kulcsüzletágakra összpontosítani.

Az Allianz a várakozásnál jobb eredményt ért el az első félévben, habár a tiszta nyeresége 102 millió euró volt, az egy esztendővel korábbi 1,7 milliárd euró helyett.

Európa piaci érték szerint második biztosítójánál a biztosítások eladásából eredő bevételek az első félévben 27,5 milliárd eurót tettek ki, megegyezőn a várakozásokkal és meghaladva az egy évvel korábbi 26,9 milliárd eurót.

Az Allianz bejelentette, hogy banki üzletága az első félévben 437 millió euró veszteséget szenvedett el, egyben hangsúlyozta, hogy az ágazat nullszaldóssá tétele nagymértékben függ a makrogazdasági és a piaci hatások együttesétől. Az ágazat leginkább a Dresdner Bank AG-t jelenti: ennek vesztesége 424 millió euró lett. Az Allianz bejelentette azt is, hogy tovább folytatja költségcsökkentési erőfeszítéseit a bankszférában. Dresdner Bank 2005-ig 4700 további munkahelyet szüntet meg annak érdekében, hogy csökkenjenek költségei, javuljon nyereségessége.

Az Allianz AG részvényei kedd délelőtt 1,50 százalékos csökkenéssel 77,27 eurón eurón álltak a frankfurti értéktőzsdén, 78,45 eurós hétfői zárás után. A papírok idei csúcsa 100,00 euró, mélypontja 44,50 euró volt, az év eleje óta 14,76 százalékot vesztettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik