Belföld

Varsóban díjazták a magyar tőzsdei cégeket

Befektetői kapcsolatokért járó rangos nemzetközi díjakat kaptak magyar tőzsdei vállalatok az Investor Relations Magazine szeptember 17-én Varsóban tartott konferenciáján - tájékoztatott a Budapesti Értéktőzsde.

A kereslet és kínálati oldal elemzői, valamint a portfóliómenedzserek szavazatai alapján dőlt el, hogy az elmúlt évben a közép-kelet európai társaságok közül mely cégek nyújtották a legjobb teljesítményt a régióban.

A 14 meghirdetett díjból kilencért szállhattak versenybe a magyarországi vállalatok, ebből öt kategóriában győztek. A kiváló befektetői kapcsolatokért járó régiós nagydíjat a Matáv nyerte el. A bírálóbizottság ebben a kategóriában csak magyar cégeket jelölt díjra, a Matáv mellett az OTP-t és a Molt.

A Matáv több kategóriában is nyert díjat. A magyar távközlési társaságnnak ítélték oda a legjobb befektetői kapcsolatot megvalósító honlap díját, a legjobb éves jelentés és vállalati kiadvány díját, és a legjobb befektetői kapcsolatokat ápoló magyar vállalatnak is a Matávot választották.

A legjobb befektetői kapcsolatokért felelős referens díjat Fenyő György, OTP Bank munkatársa kapta. A legjobb befektetői találkozókért járó díj a Molé lett. Az Investor Relations Magazine londoni székhelyű gazdasági lap minden évben felmérést készít arról, hogy a világ gazdasági övezeteiben mely cégek nyújtották a legjobb teljesítményt a befektetői kapcsolattartásban az elmúlt esztendőben. A szervezők 2002-ben első ízben tartottak közép-kelet európai helyszínen díjkiosztó ünnepséget, amelynek Budapest adott otthont. A tervek szerint jövőre az Investor Relations Magazine ismét Budapesten rendezi meg a rangos eseményt.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik