Belföld

Stabilizálódott a dollár árfolyama

Szilárd talajt fogott a dollár árfolyama a G7 hétvégi tanácskozását megelőző óvatos várakozás közepette, miután az elmúlt kereskedési napon 115 jennél technikai küszöböt tört át lefelé menetben a jen ellenében.

A határ nyitottságából arra következtettek a piacok, hogy Japán engedékenyebb álláspontot vett fel árfolyam védelmi intervenciós megfontolásaiban, mivel szeretnék tompítani a G7 partnerek esetleges kritikáinak az élét. A tanácskozás esetleg szemrehányással illetheti Japánt jen eladásai miatt, mondván, hogy tisztességtelen módon támogatja export ágazatait.

Az euró a dollár ellenében az utóbbi időben elért nyereségeinek felső régiójában látszik rögzülni, szintén a G7 tanácskozás függvényében.

A dollár/jen az európai kereskedés kezdetén 115,24/25 magasságában állt, alig valamit változva a kései New York-i szinthez képest. Csütörtökön még két és fél éves mélypontnál, 114,72-nél járt az árfolyam.

Az euró/dollár 1,1261/65-nél áll, szintén alig valamit változva az előző napi szinthez képest. Az euró/jen 129,80/81-nél stabil benyomást kelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik