Belföld

Nem aratott sikert az önmegsemmisítő DVD

A néhány nap alatt használhatatlanná váló, eldobható DVD-Video lemezek egyelőre nem arattak olyan sikert a piacon, mint azt kifejlesztői korábban várták - számol be a SuperGamez informatikai magazin.

Az Egyesült Államokban a nagy áruházláncok, mint a Wal-Mart Stores, a közelmúltban már megkezdték az előre meghatározott ideig lejátszható DVD lemezek akciós árú forgalmazását. A szakértők szerint egyelőre azonban meglehetősen bizonytalan, hogy a vásárlók hajlandók lesznek-e 7 dollárt fizetni egy olyan DVD-Video lemezért, amelyet csak 48 óráig játszhatnak le, ezután pedig használhatatlanná válik.

Az “önmegsemmisítő” DVD lemezeket a Walt Disney Co. leányvállalataként ismert Buena Vista Home Entertainment fejlesztette ki azzal a céllal, hogy egy egyszerűbb, kényelmesebb alternatívát állítsanak a DVD tékáknak. Az EZ-D elnevezésű DVD lemezek egy speciális vákuum csomagolásban kaphatók, amely megvédi a lemezeket a kémiai elven megvalósuló önmegsemmisítéstől. A vásárló a lemez megvétele után bármikor kibonthatja azt, de ezt követően csak 48 órája marad, hogy megnézze a lemezen található filmet, mielőtt a lemezben olyan kémiai folyamatok mennek végbe, amelyek használhatatlanná teszik azt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik