Belföld

Szeptember 11. nehezítette meg a frankfurti autókiállítás megnyitását

Kissé ideges hangulatban nyílt meg csütörtökön Frankfurtban, a New York-i és washingtoni merényletek 2. évfordulóján, a 60. nemzetközi autókiállítás (IAA). A rendezők reggel kénytelenek voltak két órán keresztül zárva tartani a vásárvárosnál lévő vasúti megállót, mert az egyik rendőrkutya gyanús dolgot észlelt.

A készültséget végül feloldották. A nyitás vendégei között volt a német kancellár, Gerhard Schröder is. Két évvel ezelőtt éppen az amerikai merényletek napjaiban tartották a világ egyik legnépszerűbb autószalonját, s ez meg is érződött a látogatottságon.

Most azzal számolnak, hogy 850 ezer látogató zarándokol majd el az autóújdonságok Mekkájába szeptember 21-ig, Frankfurt erőteljes ösztönzést ad majd a darvadozó hazai kereslet felélénkítéséhez. Mint Bernd Gottschalk, a német autóipari szövetség elnöke a nyitó napon elmondta 42 országból ezer kiállító jelentkezett be Frankfurtba, a nézősereg 125 világpremiernek lehet szemtanúja. Az “újdonságok tűzijátéka” nem téveszt majd hatást – közölte Gottschalk.

A nagy szériaszámban készülő, mégis minőségi autók közül Frankfurtban mutatják be a Golf-család (Volkswagen) legújabb, ötödik tagját, s új kivitelben prezentálja az Opel is az Astrát, a Golf vetélytársát. Az új nemzedéket képviselő Golfból a wolfsburgi konszern már az év utolsó negyedében 135 ezer darabot akar gyártani, 2004-ben pedig 600 ezer darabot értékesíteni. Az alapkivitel Németországban körülbelül 15 ezer euróba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik