Belföld

A Magyar Posta rágalmazásért feljelenti Szijjártó Pétert

Valótlan tényt állít Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő akkor, amikor kijelenti, hogy a Magyar Posta Rt. közbeszerzési eljárás megkerülésével adott megbízást az Alsys 2000 Kft.-nek - áll a részvénytársaság közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

A Magyar Posta Rt. rágalmazásért feljelenti a fideszes képviselőt – közölte a részvénytársaság kommunikációs igazgatósága. Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a Magyar Posta a közbeszerzési eljárás megkerülésével egy közel 200 millió forintos megbízást adott az Alsys 2000 Kft.-nek, amelynek ügyvezető igazgatója Fejti György, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának egykori tagja.

“A Magyar Posta Rt. munkatársai értetlenül állnak Szíjjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő a postai közbeszerzést érintő valótlan állításai előtt” – közölte a kommunikációs igazgatóság. Hozzáfűzték: a képviselő kijelentései azért is alaptalanok, mert az eljárás eredményét a Közbeszerzési Értesítő 32. számában, augusztus 6-án hirdetményben tették közzé.

“A Magyar Posta Rt. felhívja a képviselő úr figyelmét, hogy a Közbeszerzési Értesítőben kizárólag a közbeszerzési törvény hatálya alá eső döntésről lehet hirdetményt közzé tenni” – hangsúlyozta a posta kommunikációs igazgatósága.

Utalt arra is, hogy a posta augusztus 13-i sajtóközleményében bejelentette, hogy a közbeszerzési törvényt betartva kötött szerződést speciális biztonságtechnikai eszközök beszerzésére a cégnek 1999 óta beszállító Alsys 2000 Kft.-vel.

A közlemény szerint a posta a törvény előírásainak megfelelően, a Közbeszerzési Döntőbizottság előzetes tájékoztatásával egyidejűleg, hirdetmény közzététele nélkül, tárgyalásos közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek lezárásaként szerződést kötött az Alsys 2000 Kft.-vel, 177 millió forint értékben 1803 darab, a kézbesítők védelmét szolgáló speciális biztonságtechnikai eszköz szállítására.

“A munkatársak önérzetét, becsületét és közmegbecsülését sérti egyes politikusok szűnni nem akaró törekvése a postások lejáratására. Különösen hamisan csengenek a vádaskodások egy olyan párt részéről amely ma adós a postások 2002 áprilisában elvégzett munkájáért” – szögezte le közleményében a posta kommunikációs igazgatósága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik