Belföld

Klivinyit Ausztriában fogták el

Schwechatban, a bécsi repülőtéren fogták el pénteken az osztrák hatóságok Klivinyi Zoltánt, aki ellen korábban nemzetközi körözést adott ki a magyar rendőrség. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója szombaton megerősítette, hogy Klivinyit a magyar és az osztrák hatóságok együttműködése nyomán kapták el. Klivinyi Garamvölgyi szavai szerint Amerikába készült távozni. (A körözött személy korábban egyébként a Blikknek nyilatkozott telefonon, és akkor arra utalt, hogy már Észak-Amerikában tarózkodik.)

Klivinyi a Penthouse szexmagazin magyar mutációjának kiadásával foglalkozott, és a nemrégiben munkatársait meghatározatlan ideig szabadságra küldő Esti Hírlap mögött is ez a vállalkozó állt. A Penthouse gondjait közben az fokozta, hogy a nemzetközi kiadója csődvédelmet kért.

Klivinyi ellen azonban nem emiatt adtak ki elfogatóparancsot, hanem azért, mert a Vertical-Invest-ügyben gyanúsítottként szeretnék kihallgatni. (A Vertical Invest nevű, befektetésekkel foglalkozó cég nem fizeti ki betéteseit, kisbefektetőit, az ügyben ezért kezdtek nyomozást a hatóságok.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik