Belföld

FED: az áramkimaradás nem vetette vissza a gazdaságot

Az Egyesült Államok legtöbb térségében erősödött a gazdaság, amelyre csak minimális hatással volt az augusztusi áramkimaradás az ország keleti partvidékén - közölte szerdán a Fed.

A központi bank szerint a 12 vizsgált körzetből 10 javulásról számolt be a július közepétől augusztus 25-ig tartó időszakban. Az iskolakezdés előtti vásárlás “meglehetően erős” volt nyolc körzetben, miközben a feldolgozóipar összességében élénkült – tartalmazza a Fed úgynevezett Bézs Könyve, az amerikai gazdaság központjainak állapotáról kiadott időszakos jelentés.

A Bézs Könyv megállapításait felhasználja majd a Fed kamatalakító Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC), amikor szeptember 16-án dönt az irányadó kamatról. A Fed szerint a gazdaság helyzete térségenként változott, összességében azonban a javulás felé mutatott. A gazdasági tevékenység továbbra is szerény Dallas körzetében.

Az augusztusi nagy áramkimaradás öt Fed körzetet érintett, de ennek hatása együttesen csekély volt. Annak ellenére, hogy számos cég kénytelen volt napokra bezárni, veszteségük elenyésző volt a termelés és a szállítások szempontjából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik