Belföld

A Synergon átveszi az Atos Origin magyarországi tevékenységét

Az Atos Origin International BV és a Synergon Informatika Rt. megállapodása alapján az Atos Origin Information Technology Kft. a Synergon tulajdonába kerül. A 2003. augusztus 27.-én megkötött megállapodás a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása után lép hatályba.

Az Atos Origin a világ egyik vezető informatikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata. Stratégiai döntését követően, miszerint a közép-kelet-európai térségben egy partnercégen keresztül kíván működni, az Atos Origin és a Synergon együttműködési megállapodást kötött. A megállapodás része az is, hogy a Synergon Informatika Rt. megvásárolta az Atos Origin teljes tulajdonú magyarországi leányvállalatát, az Atos Origin Information Technology Kft.-t.

A közép-kelet-európai régióban a Synergon stratégiai partnerként fogja képviselni az Atos Origint, amely alapján a Synergon az Atos Origin közép-kelet-európai régióban működő ügyfelei számára informatikai megoldásokat, szolgáltatásokat és tanácsadást nyújt. Az együttműködési megállapodás Magyarország mellett Csehországra, Horvátországra, Szlovákiára és Szlovéniára terjed ki.

A megállapodás alapján a közép-kelet-európai régión kívül az Atos Origin nyújt támogatást a Synergon ügyfeleinek. Az Atos Origin Kft. tevékenysége jól kiegészíti a Synergon portfólióját és jelentősen erősíti a Synergon piaci helyzetét a stratégiailag kiemelten fontos informatikai szolgáltatások területén. „A Synergon az elmúlt időben két stratégiai célt fogalmazott meg. Egyrészt fokozatosan növelni kívánjuk regionális szerepünket a közép-kelet európai piacon, másrészt folyamatosan erősítjük a tanácsadás jellegű tevékenységek arányát a cégcsoport portfólióján belül. Az Atos Originnel kötött partneri megállapodás és az Atos Origin Information Technology Kft. megvásárlása mindkét cél elérését támogatja.” – nyilatkozta Czakó Ferenc, a Synergon Informatika Rt. elnöke.

„A Synergon nagy tapasztalattal és piaci ismeretekkel rendelkezik az informatikai szolgáltatások, outsourcing és tanácsadás területén, ami garanciát jelent magyarországi tevékenységünk zökkenőmentes folytatására és a két vállalat közötti hatékony és eredményes regionális együttműködésre.” – mondta Patrick Byron, az Atos Origin üzletfejlesztésért és integrációért felelős alelnöke.

Az Atos Origin egy nemzetközi információ technológia-szolgáltató cég. Tevékenységével megvalósítja ügyfelei üzleti elképzeléseit a konzultáció, rendszerintegráció és az informatikai rendszerüzemeltetés (amely magában foglalja az informatikai outsourcingot és az on-line szolgáltatásokat) alkalmazásán keresztül. A cég éves jövedelme 3 milliárd euró, 28.000 alkalmazottal a világ 30 országban van jelen. 2002 augusztusában megvásárolta a KPMG angol és holland leányvállalatát, amely most Atos KPMG néven működik. A cég részvényeit a párizsi tőzsdén jegyzik. A magyar leányvállalatot 1994-ben székesfehérvári központtal alapították. Itt 1995-ben, Budapesten pedig 1996-ban kezdődött meg a munka. A két iroda mellett on-site mérnökök dolgoznak Győrben, Sopronban és Szombathelyen működő ügyfeleiknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik