Belföld

Nincs alku a Fidesz és az MSZP között

Nem köttettek politikai alkuk a Fidesz és az MSZP között - mondta Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető pénteken az MTV Nap-kelte című műsorában.

“Aki nézi a magyar politikai élet hideg polgárháborús hangulatát, nehezen képzeli el, hogy egy hátsó szobában a Fidesz és az MSZP vezérkara valamiben megegyezik” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Keller László közpénzügyi államtitkár egy lapinterjúban korábban arról beszélt, “adott esetben alkuk köttettek” az Orbán-kormány közpénzfelhasználásának ügyészségi vizsgálatai kapcsán. Arra nem tért ki, hogy milyen esetekben, milyen jellegű alkukra gondol, megjegyezte ugyanakkor: “az MSZP-frakció hónapokig nem akart kérdést intézni a legfőbb ügyészhez”.

Lendvai Ildikó leszögezte: a magyar politikai életben nincsenek politikai alkuk. “Mint a politikai élet részese, nagyon rövidlátó volnék, ha nem venném észre, hogy volna ilyen” – tette hozzá, megjegyezve: a gazdasági élet természetesen nem oszlik olyan mereven pártokra, de ez nem politikai kérdés.

“Én nem is lennék hajlandó partner lenni semmiféle politikai alkuban, hiszen az az emberek igazságérzetbe vetett hitét köpné szemen” – jelentette ki.

Lendvai Ildikó arról is szólt: bár az üdülőszerzési ügy “neki sem tetszik”, Gyurcsány Ferencet korábbi vállalkozói tevékenysége miatt nem lehet mostani sportminiszteri mivoltában elmarasztalni.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik