Belföld

Styl Ruhagyár: 227 milliós veszteség

A Styl Ruhagyár Rt. 226,9 millió forint veszteséget szenvedett el idén az első félévben, szemben az egy évvel korábbi 151,9 millió forint veszteséggel - tette közzé a társaság nem auditált, nem konszolidált gyorsjelentésében szerdán.

A veszteség okaként a gyorsjelentés azt jelöli meg, hogy a textilruházati iparág általános recessziója miatt csökkenő rendelésállományt nem tudták követni a költségek mérséklésével. A magyar számviteli szabványok (HAS) szerint készített mérleg alapján az értékesítés nettó árbevétele 3 százalékkal 1,95 milliárd forintra csökkent az első félévben.

Az egyéb bevételek hétszeresére nőttek, így 136 millió forintot tettek ki. A Styl anyagjellegű ráfordításai 8,35 százalékkal 875,5 millió forintra emelkedett. A személyi jellegű ráfordításokat viszont 15 százalékkal 1,06 milliárd forintra sikerült csökkenteni az egy évvel korábbihoz képest. Az egyéb ráfordítások 109 millió forintos értékét, és a közel 100 millió forintnyi értékcsökkenési leírást is figyelembe véve az üzleti tevékenységből 202,3 millió forint vesztesége származott a társaságnak, szemben az egy évvel korábbi 133,5 millió forinttal.

A pénzügyi műveletekből még további 24 millió forintnyi vesztesége származott a Stylnek. A gyorsjelentés szerint 2003-ban újjászervezési programot indítottak el, amelynek célja a hatékonyabb és rugalmasabb működés. Ennek hatása 2004-ben várható. A Styl részvényével a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában kereskednek. A részvény záró ára augusztus 8.-án 235 forint volt. Az elmúlt egy év legmagasabb kötés értéke 600 forint, a legalacsonyabb 189 forint volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik