Belföld

Brüsszel-Budapest légijáratot indít az SN Brussels

A belga SN Brussels Airlines kedden bejelentette, hogy a kereslet várható növekedésére való tekintettel október 27-től naponta közlekedő Brüsszel-Budapest járatot indít.

A nagy múltú, de két éve csődbe ment Sabena egyik leányvállalatából magántőkével alakult légitársaság ezzel visszatér arra az útvonalra, amelyen egykor a Sabena is működött, de amelyet 2001. decemberi megalakulása után nem vett át. Azóta egyedül a Malév üzemeltet közvetlen járatokat Brüsszel és Budapest között.

Az SN Brussels szerint a piaci igények bővülése máris szemmel látható, hiszen csak az utóbbi hónapokban 10 százalékkal bővült a kereslet ezen az útvonalon. További növekedésre lehet számítani Magyarország jövő május 1-jén esedékes EU-csatlakozásával, valamint a kereskedelmi, kulturális és más kapcsolatok ehhez kapcsolódó bővülésével.

A társaság október 27-én, a téli menetrendi időszak kezdetekor tervezi felavatni új járatát, amelyet attól kezdve naponta közlekedtet. Korszerű, négymotoros AVRO RJ gépei 11.30-kor indulnak és 13.40-kor érkeznek Budapestre; a magyar fővárosból 15.20-kor szállnak fel és 17.30-kor érkeznek Brüsszelbe. Az időpontokat az SN úgy határozta meg, hogy megkönnyítse utasai számára az átszállást más járataira.

A társaság egyelőre “különleges bevezető” áron, 227,5 euróért kínálja a jegyeket. Ez már minden adót tartalmaz, és magában foglalja a szokásos fedélzeti ellátást is. A Sabena csődje után az SN Brussels eredetileg igen szerény tőkével indult, és így elődje európai járatainak csak egy részét őrizte meg, feladva a legtöbb kelet-európai célállomást, köztük Budapestet is. Mostanra azonban a budapestivel együtt már 48 európai városba közlekedtet gépeket. Van emellett 13 afrikai és egy naponta közlekedő közvetlen Brüsszel-Chicago járata is. Flottája jelenleg 38 gépből áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik