Belföld

Lamperth Mónika nyílt válaszlevelet írt Répássy Róbertnek

Lamperth Mónika belügyminiszter visszautasítja Répássy Róbert fideszes képviselő hozzá intézett kérdéseit a K and H brókercége ügyében, "azok egyértelmű politikai jellege és negatív célzatossága miatt" .

“Kérdései alapján arra következtetek, Ön mindenáron összefüggést igyekszik felmutatni a K and H brókercége és férjem ügyvédi tevékenysége között, azzal a kevéssé titkolt szándékkal, hogy eszközként használva, negatív kampányt folytasson ellenem” – hangsúlyozta Lamperth Mónika a pénteken az MTI-hez is eljuttatott válaszlevélben.

Répássy Róbert július 25-iki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Fidesz írásbeli kérdéseket fogalmazott meg több kormánytaghoz. A belügyminiszternek azt az összefoglaló kérdést tette fel, hogy milyen kapcsolatban áll ő vagy közeli hozzátartozója a K and H bankcsoporttal vagy Kulcsár Attila gyanúsítottal?”

A belügyminiszter válaszában kiemelte: férje, Jegesy András ügyvéd ügyfelei közé tartozik a K and H Bank, amelyet munkaügyi, munkajogi kérdésekben képvisel. “Sem más ügyekben, sem más cégcsoporthoz tartozó vállalkozáshoz nincs és nem is volt köze.” Lamperth Mónika kitért arra, hogy férje ez év március 1-ig valóban egy olyan ügyvédi iroda tagja volt, amely – a K and H volt vezetőinek ajánlására – egy rövid ideig a Britton cégtől bérelt irodarészt.

“Férjem március 1-ét követően különvált ügyvédtársától és önálló irodát tart fenn Budapesten, a Nádor utca 20. alatt. Sem a brókercéggel, sem a Brittonnal nincs ügyvédi szerződése, még munkajogi, vagy peres ügyek vitelére sem” – áll a levélben.

A politikus tájékoztatta Répássy Róbertet arról, hogy eleget tett vagyonbevallási kötelezettségének, és a nyilvánosság is tájékozódhat saját és családtagjai vagyoni helyzetéről, pénzügyi megtakarításairól. Hozzáteszi: bankszámláját az OTP-nél vezeti, és egyetlen, 3 millió forintos építési hiteltartozásuk van, normál kamatfeltételekkel.

“A K and H Bank vezetőivel sem nekem, sem közeli családtagomnak nincs és nem is volt tartós, személyes, vagy pénzügyi jellegű kapcsolata” – hangsúlyozta a belügyminiszter. Lamperth Mónika a levélben megemlítette, hogy protokolláris jellegű eseményeken, munkamegbeszéléseken találkozott a bankcsoport képviselőjével. A politikus ezt természetesnek tartja, a hozzá tartozó ügyek, az önkormányzatok, a közigazgatás vagy a rendészeti szervek vonatkozásában pedig szükségesnek.

A belügyminiszter leszögezte levelében: a Répássy Róbert által feltett kérdések többsége sérti az alkotmány és a házszabály vonatkozó rendelkezéseit, amelyek szerint interpelláció és kérdés csak a címzett feladatkörébe tartozó ügyben tehető fel.

“Rendkívül károsnak tartom, hogy a Fidesz képviselői a tényektől teljesen elrugaszkodva, gyakran szóbeszédekre hivatkozva egymás után tesznek kísérletet arra, hogy a K and H Equities brókerbotrány ürügyén politikai kampányt folytassanak” – szögezte le Lamperth Mónika.

Hozzáfűzte: azt kifejezetten sérelmesnek és etikátlannak tartja, hogy Répássy Róbert “és legutóbb Demeter Ervin is” azt a látszatot akarja kelteni, mintha családtagjai is érintve lennének az ügyekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik