Belföld

Uniós pénzből átképeznék magukat a prostituáltak

Uniós pénzekre pályázik a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Szervezete, hogy oktatási központot építhessen az örömlányoknak. Egy jogvédő szervezet mozgalmat indított a prostitúció felszámolásáért - írja a Magyar Hírlap.

A Habeas Corpus jogvédő szervezet szerint a prostitúció a nőket súlyosan diszkrimináló intézmény, az emberi méltóság súlyos megsértése, amit semmiképp sem legalizálhat, támogathat az állam. Ezért a prostitúció felszámolásáért mozgalmat indított. Nyílt levélben felszólítják az állami vezetőket, foglaljanak állást: helyesnek tartják-e a prostitúció intézményesítését.

Juhász Géza, a Habeas Corpus igazgatója szerint a Belügyminisztérium és a fővárosi önkormányzat álláspontja a türelmi zóna kijelöléséről és a bordélyházak legalizálásáról egybeesik a szervezett bűnözői körök érdekeivel, és szemben áll a lakosság akaratával. A Habeas Corpus igazgatója tévesnek tartja a jogalkotók érvelését, miszerint azért kell szabályozni, legalizálni a prostitúciót, mert azt egyetlen társadalomban sem tudták felszámolni. “Gyilkosságok, rablások is voltak mindig, ám senkitől nem hallottam, hogy valaki azt mondta volna, meg kell szüntetni ezeknek a bűncselekményeknek szankcionálását” – érvel Juhász.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik