Belföld

A Postabank Értékpapír végzi a K&H megbízásokat

A Postabank Értékpapír Rt.-n keresztül teljesíti a K&H Bank az ügyfelei által adott tőzsdei megbízásokat.

Kishalmi Ottília, a Postabank Értékpapír Rt. (PÉ Rt.) vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a K&H Bank kereste meg őket a kéréssel azt követően, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ez év szeptember 30-ig felfüggesztette a K&H Equities egyes befektetési szolgáltatásait.

Kifejtette, a választás azért esett a PÉ Rt.-re, mert annak informatikai rendszere könnyen összeilleszthető a K&H Bank által használt rendszerhez. A K&H Bank és a Postabank Értékpapír Rt. közötti szerződés határozatlan időre szól.

A PÉ Rt. a Postabank és Takarékpénztár Rt. száz százalékos tulajdonában áll, és 50 fiókban végez befektetési szolgáltatási és kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységet.

A vezérigazgató ismertette: az értékesítés nagy részét négy befektetési alap – a Postabank Hozamgarancia Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alap, a Postabank Millennium Nyíltvégű Kötvény Befektetési Alap, a Postabank Családfa Nyíltvégű Befektetési Alap, a Postabank Lokomotív Nyíltvégű Részvény Befektetési Alap) jegyeinek forgalmazása teszi ki.

Az előzetes, nem auditált adatok szerint a Postabank Értékpapír Rt. 2003 első félévét 1,09 milliárd forintos mérlegfőösszeg, és 621 millió forintos saját tőke mellett 11,2 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik