Belföld

A HíF meghiúsította a V-fon nyári akcióját

A V-fon Rt. "Nyári akció hétvégi telefonbeszélgetésekre" elnevezéssel hirdette meg akcióját: a társaság július 19-től augusztus 31-ig szombat éjféltől vasárnap éjfélig, továbbá augusztus 20-án ugyancsak nulla órától nulla óráig a helyi és a körzeten belüli beszélgetésekért egységesen 45 forintot számláz. A Hírközlési Felügyelet (HíF) döntése miatt azonban a kedvező ajánlattal mégsem élhetnek a társaság előfizetői.

Azoknak, akik 45 forint értékűnél kevesebb ideig tartó beszélgetést akarnak folytatni, a V-fon egy előhívószám tárcsázását ajánlotta fel. Így ha az ügyfelek a beszélgetés előtt a 1767-es előhívószámot tárcsázzák, akkor hívásuk a normál másodperc alapú számlázás szerint történt volna.

A nyári akció megindítását a HíF egyebek mellett azzal az indoklással tiltotta meg, hogy az előhívószám a szóban forgó díjazási mód meghatározására nem használható. Az indoklásban szerepel az is, hogy a V-fon ezzel a megoldással azokra róna többletterhet, akik nem akarnak igénybe venni egy szolgáltatást.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik