Belföld

Nemzetközi piacra lép a Földhitel- és Jelzálogbank

admin
admin

2003. 07. 17. 11:01

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt. a jövő hét közepén 100 millió eurónak (mintegy 26 milliárd forint) megfelelő értékű jelzáloglevelet bocsát ki a nemzetközi piacon - mondta az Econews-nak Bozzai Rita, a hitelintézet ügyvezető igazgatója. A papírok fix kamatozásúak lesznek, 10 éves futamidővel. Az emisszió fő szervezője a Dresdner Kleinwort Wasserstein lesz.

A kibocsátásra strukturált finanszírozási módszerrel kerül sor. Ez azt jelenti, hogy az FHB nem közvetlenül jelenik meg kibocsátóként, hanem egy pénzügyi közvetítőnek értékesíti a magyar jogszabályok szerint, forintban kibocsátott pakettet, aki azt “átcsomagolja”, vagyis eurokötvényt bocsát ki a forintban kibocsátott jelzáloglevél-csomag fedezete mellett.

A kibocsátás a strukturált finanszírozás miatt nem lesz drágább, az euróban denominált jelzálogleveleket is át kellene swapolni forintra, miután a jelzálogbank hitelei forintban vannak – mondta Bozzai. A banknál azt remélik, a külföldi forrásbevonás a magyarországinál olcsóbb lehet, ugyanis jelenleg nagyon kevés közép-európai papír van a piacon, ezért a befektetők kuriózumnak tekintik, s már várják a kibocsátást.

Az, hogy a Moody’s a közelmúltban leminősítést valószínűsítő figyelőlistára helyezte a bankot, Bozzai szerint valamit számít ugyan, de nem sokkolja a befektetőket. Mindenki tudja ugyanis, hogy ebben egyetlen szempont, a privatizáció tervezett módja játszott szerepet, s nem arról van szó, hogy romlottak volna a bank profitkilátásai vagy piacot veszített volna. A bank eredménye és mutatói kifejezetten jók, transzparenciája erős – mondta az igazgató.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.