Belföld

A kormány szerint a Fidesz célja a figyelemelterelés

Az elmúlt napokban Rogán Antal és Tállai Andás a Fidesz képviselői hamis vádakat, homályos célzásokat fogalmaztak meg kormánypárti politikusokkal, családtagjaikkal és köztisztviselőkkel kapcsolatban. A Fidesz ezen felül újabb szervezeteket vonna be a vizsgálatokat végző hatóságok körébe - olvasható a Gál J. Zoltán kormányszóvivő közleményében.

A sajtóközlemény további szövege:
“A Fidesz vádaskodásainak csak egyetlen értelme lehet: elterelni a figyelmet, zavart kelteni, besározni másokat. A rendőrség, az ügyészség, valamint a PSZÁF – a köztársaság erre hivatott szervei – vizsgálatot folytatnak. Az igazság ki fog derülni. A Fidesz sajtótájékoztatói a köztársaság ellenőrző szerveivel kapcsolatos közbizalom aláásását célozzák.

Tegnap este Rogán Antal elismerte, hogy azt a szerződést, amelyre korábban hivatkozott, nem látta, nem láthatta, mert az nem létezett. Állítás és beismerés között néhány óra telt el csupán. Ma este Tállai András ismerheti el vádjai alaptalanságát.

Felelős ellenzék tiszteletben tartja a köztársaság intézményeit, közhivatalnokait éppen úgy, mint a tényeket. Tisztességes emberek nem hazudnak, nem rágalmaznak.

A tények:

Dr. László Csaba, aki 2002 februárjában, valamint Dr. Draskovics Tibor, aki 2001 szeptemberében távozott a banktól, nem foglalkozott és nem viselt felelősséget olyan banki kapcsolatokért, üzleti tranzakciókért, vagy szervezeti egységekért, melyekkel a hírekben szereplő bróker foglalkozott, vagy amelyekhez az említett munkatárs tartozott.

Jelenleg az Országos Rendőr-főkapitányság, a fővárosi Főügyészség, és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete vizsgálja a K&H Equities, a Pannonplast és az Állami Autópályakezelő Rt. pénzügyi tranzakcióit. Az Állami Számvevőszék ez évi ellenőrzési tervének megfelelően már zajlik a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak, az Autópálya-kezelő Rt. felügyeleti szervének a vizsgálata. A vizsgálat mélységének, a vizsgált szervezetek körének, a vizsgálat ütemezésének eldöntése az Állami Számvevőszék dolga.” – olvasható a Gál J.Zoltán aláírásával ellátott sajtóközleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik