Belföld

Visszaesett a budapesti turizmus

admin
admin

2003. 07. 09. 11:24

Budapest kereskedelmi szálláshelyein 666 ezer vendég 1,7 millió vendégéjszakát töltött el az év első öt hónapjában; a vendégek száma 5,5 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig 5 százalékkal volt kevesebb, mint az előző év azonos időszakában - áll a Központi Statisztikai Hivatal szerdai jelentésében.

A csökkenést a vendégforgalom közel négyötödét kitevő külföldi turisták számának 7,6 százalékos visszaesése magyarázza. A belföldi vendégek száma 3,1 százalékkal növekedett. A főváros szálláshelyein csak januárban szállt meg több vendég, mint egy évvel korábban. A visszaesés különösen márciusban és májusban volt jelentős.

A KSH szintén szerdán közölt országos adatai szerint mind a vendégéjszakák, mind a külföldi vendégek száma csökkent az év első öt hónapjában. Országos átlagban a vendégéjszakák száma a budapestinél lassabban, 3 százalékkal, a külföldi vendégek száma viszont a fővárosinál nagyobb ütemben, 8 százalékkal mérséklődött. A belföldi vendégek száma országosan 2 százalékkal növekedett. Az év első öt hónapjában a Magyarországra érkező 868 ezer külföldi turista háromnegyede a fővárost is felkereste.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.